2018-03-20 07:34:00• hírek • Bede Emőke

Nagy erőkkel dolgoznak a hókotrók a megye útjain

A március 19-ről 20-ra virradólag lehullott hó miatt a megye útjait 5 és 15 centiméter közötti hóréteg lepte be. Hogy elkerüljék a járhatatlan útszakaszok kialkulását, már fél háromkor munkába álltak a hókotrók.

A Megyei Tanács hivatalos közleménye szerint jelen pillanatban nincs olyan útszakasz a megyében, melyen hó akadályozná a közlekedést. Az úttakarításért felelős vállalatok 52 autója már 2:30-tól az utakat járja. Minden autó fel van szerelve egy hókotró lapáttal, illetve sóval és homokkal is szórják az utak felületét, hogy ne alakulhasson ki jég rajtuk.
 

Mind az 52 autóban GPS-rendszer működik, melynek köszönhetően a hivatal folyamatosan figyeli ezek munkáját. Úttakarítási szempontból a megye négy kisebb részre van felosztva.  Az első Nagykároly és Tasnád környéke, a második Alsószopor és környéke, külön részt képez Szatmárnémetitől Bükkalja felé nyúló terület. Az utolsó területi egység pedig Avasfelsőfalu és környéke. Az országutak karbantartásáról a kolozsvári székhelyű DRDP állami vállalat gondoskodik.


A hókotrók útját számítógépen is tudják követni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: